sunnuntai 31. elokuuta 2014

SUNNUNTAI-AAMUN IHANUUS

Työntäyteinen viikko takana. Sunnuntaisin nautitaan pitkä aamiainen - pekonia, munia, paahtoleipää, juustoa, tomaattia, salaattia ja tietenkin maukasta tummaa paahtoa, kahvia!
Tänään valmistimme ensimmäistä kertaa Terapiakokin ohjeella aamiaispannarit. Nyt niitä tässä patiolla maiskutellaan. Kyllä on maukkaita. Käykääpä katsomassa ohje www.terapiakokkausta.fi.
Nautin nykyisin ruoanlaitosta, koska raaka-aineet ovat puhtaita, luomua ja osa lähellä tuotettuakin. Kuten terapiakokki Maria sanoo, että leipoessa ja kokatessa voi elää tässä ja nyt. Haistella, katsella kypsymistä, maistella ja nähdä omien käsiensä tuloksen.
Terapeuttista!




Ihana makuyhdistelmä oli myös raikkaat punaiset viinimarjat ja hunaja. Hunajan ostin ravintolapäivän kahvilasta tuttavani luota ihan tästä kyliltä. Hänellä on omat mehiläiset, kyllä hunaja maistuu niin hyvälle!
Olen löytänyt paljon vanhoja aterimia ja ne on meillä käytössä joka päivä. Kuten vanhat astiatkin.

Aamiaisen jälkeen ajattelin vähän neuloa - toimii minulla meditaation tavoin, tyhjentää mieltä ja antaa tilaa uusille ajatuksille. Nautin luonnon läheisyydestä ja tänään myös kauniista ilmasta!





Ensi viikkoon ystäväiseni! <3





lauantai 9. elokuuta 2014

KESÄ JA AMPIAISET

Täällä ollaan hellekesän pölläyttämänä kotiterassilla. Kevät meni hurauksessa ja kesän vapaat takana. Olipa helteinen loma! Koska mitään ei oikein kuumassa jaksanut tehdä, se antoi mahdollisuuden valua saunanrantaan akvarellitarvikkeiden kanssa. Varjossa ja lämpimässä, paarmojen seurana.

Sitä vaan, että rakastuin niin akvarellikurssilla maalaamiseen, että harrastus, joka muhi sisälläni pari vuotta, viimein pääsi alkuun. Tuikun kurssi Oitbackassa antoi alkupotkun tähän... koskaan kun en ole sitten kouluaikojen akvarellipensseliin tarttunut!

Tässä kuvia ja tunnelmia Kivikoskelta. Myllärin tytön isoisän ja isän työpaikka....



Vietin lapsuuteni Pekka Halosen kesäpaikan naapurissa. En kyllä ihmettele yhtään, että hän viihtyi näissä maisemissa.




...ja kosken kiviä.


Tässä ihana ateljeeni. Isä on aikoinaan tehnyt käsityönä nämä tuolit.


Sain viimein onnistuneesti rantakiviä paperille.


Tästä ei maailma parane!




Nyt innostunein mielin uuteen syksyyn! Kaikkea mahtava tulossa... ja Myllärin Tyttö saa blogi-kaverinkin tässä syksyn mittaa! Näihin kuviin ja tunnelmiin!