perjantai 13. tammikuuta 2012

Luomua ja aitoa maitoa

Maito on tosi mielenkiintoinen puheenaihe nykyään. Olen ensimmäiset elinvuoteni juonut ihan aitoa maitoa ja syönyt ruokaa, jonka äitini valmisti oman tilan raaka-aineista.
Luin juuri artikkelin Eat&Joyn blogista. www.eatandjoy.fi.
Olen aina miettinyt tätä hölmöläisten peitto -tapaa kaikessa prosessoidussa ruuassa. Aidot raaka-aineet pilkotaan, niistä häipyy väri, maku, haju. Sitten niihin lisäaineilla (voi tietenkin olla luonnosta peräisin olevia myös) korvataan nämä asiat. Onko mitään järkeä?

Meidän joulupöydässä on ollut aina tekemiäni jouluruokia, viime vuosina luomuaineksista valmistettuja. Nyt kylällämme on yrittäjä, luomu-ja lähiraaka-aineiden toimittaja. Tilasin häneltä punajuuret, omenat, porkkanat, lantut, perunat, sipulit ja jauhot..... Kaikki luomua ja lähituotantoa. Makuero oli huomattava - ja parempaan suuntaan. Siis lyhyt matka tuottajalta koteihin. Ihanaa, Minna, että ilmestyit meidän iloksemme tänne Kauklahteen. www.minnasmat.fi.

On myös hieno asia, että kaupoissa on yhä enemmän luomutarjontaa. Mutta sitä en ymmärrä, että tuotteet (yleensä vihannekset) joissain marketeissa ovat erikseen muista. Miksi? Joissakin kaupoissa se toimii, koska ovat heti sisääntulossa ja ihan vierekkäin muiden kanssa, mutta juuri viime viikolla pyörin tosi kauan ja etsin luomusalaattia (kaupassa jossa käyn tosi harvoin).

Voisin kirjoittaa luomusta, omatekoisesta ruuasta ja kaikesta siitä hyvästä olosta mitä sen kautta saa - kirjan. Olen ihan liekeissä, kun saan keskustella näistä jutuista. Kuvassa omalla patiolla kasvanut punaposki tomaatti!


Maukkain terveisin

Myllärin tyttö -maidon suurkuluttaja

ps. tykkään myös vanhoista "kämäsistä" astioista ja tavaroista, niistä saatte kuulla myöhemmin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti